marți, 3 noiembrie 2009

Aparenţe....

Tuturor ni s-a întâmplat să intrăm în contact cu anumite persoane şi să observăm că au tendinţa să pară ceea ce nu sunt, că încearcă să epateze şi, din dorinţa lor de a fi mai buni, fac încercări disperate de a distorsiona realitatea. Alţii vor să îşi ascundă trecutul, crezând că dacă uită anumite amănunte din viaţa lor, ceilalţi nu vor afla niciodată. Am întâlnit oameni care au avut ocazia să crească din punct de vedere social. Au ajuns să trăiască într-un alt mediu, iar in momentul în care şi-au dat seama că sunt nişte străini în peisajul respectiv, s-au hotărât să îşi creeze o altă faţă şi să îşi ascundă adevărata personalitate în spatele unor banale aparenţe. Nu suport oamenii care nu îşi acceptă condiţia, care cred că cei din jur îi vor critica doar pentru că nu sunt perfecţi. Îi detest pe cei care se consideră neprihăniţi, fără de păcat, care consideră că nu au nici un viciu, nici un defect, cei care, pentru simplu fapt că nu fumează ori nu beau, trăiesc cu impresia că sunt perfecţiunea întruchipată. Toţi avem defecte, iar cei curajoşi au puterea să le recunoască şi să îi facă pe cei din jur să le accepte. Cei pe care i-am descris mai sus sunt oameni fără personalitate, care nu au suficientă încredere în propria persoană, indivizi slabi de înger.  De ce încercăm să purtăm mereu o mască, de ce nu putem fi naturali?De ce nu încercam să fim mai buni, mai putin falşi, mai sinceri cu cei din jur şi cu noi înşine?
Dacă nouă ne este rusine cu propria persoană, înseamnă că nu ne respectăm. Iar dacă noi nu ne respectăm, cum putem cere celor din jur să o facă?Cel mult, ei vor respecta o aparenţă, nu adevărata persoană.

9 comentarii:

  1. Mda... Unii sunt prea frustrati de conditia sau de nereusitele lor si incearca sa-si creeze o imagine diferita, prin care sa straluceasca in ochii celorlalti. Cu timpul insa se descopera adevarata lor identitate.Dar stii cum e, adevarul iese intotdeauna la iveala...

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar detaliaza te rog printr-un exemplu concret

    RăspundețiȘtergere
  3. Scumpa mea, unii dintre cei la care am făcut referire prin această postare sunt persoane publice, oameni cu care intru in contact prin prisma meseriei pe care o practic. Bunul simt mă impiedică să dau nume, dar te asigur că sunt multe persoane care fac parte din această categorie.

    RăspundețiȘtergere
  4. claudia ce pot sa zik fain ce ai scris tu mai sus si pot spune ca in proportie de 90% din oameni sufera de dubla personalitate mai mult sau mai putin dar asta este trebuie sa ii acceptam asa cum sunt

    RăspundețiȘtergere
  5. Pt Anonim:
    Nu cred ca e cazu' sa-i acceptam asa cum sunt, ci sa-i ajutam pe ei sa se accepte asa cum sunt...Trebuie sa-ti traiesti propria viata, nu sa duci o viata imaginara, pentru ca asta inseamna sa fii falsa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din păcate, tot mai multe persoane aleg să-şi creeze o imagine si încearcă să o ascundă pe cea adevărată. Cum ai spus si tu, Ioana, adevărul iese la iveală la un moment dat. Sunt idealistă de fel, dar viata mi-a demonstrat de multe ori că nu îi pot schimba pe cei din jur, nu le poţi schimba mentalitatea. Cel mai rau este faptul că aceşti oameni se cred mai buni decat noi, decat cei cărora nu ne este frică să fim noi inşine, cei care reuşim să-i facem pe cei din jur să ne placă aşa cum suntem.

    RăspundețiȘtergere
  7. "DUBLA PERSOANLITATE" ESTE BOALA SECOLULUI, SI NE AMENINTA PE MULTI DINTRE NOI MAI ALES CAND VREM SA OBTINEM CEVA...PACAT CA DUPA CE AM OBTINUT ACEL CEVA REALIZAM CA NU SUNTEM FERICITI ASA SI CA BUNURILE MATERIALE SI CHIAR DUBLA NOASTRA PERSONALITATE NU SERVESC DECAT SA NE FACA RAU... DAR ASA SUNT UNII SAU UNELE.
    "TOTI ESCROCII DE PE PAMANT NU FAC CAT CEI CARE SE INSALA SINGURI!"

    RăspundețiȘtergere
  8. Aparente...dar oare nu gresim si noi?! Ne intiparim in minte imaginea pe care vrem sa o vedem, judekm la prima vedere, sau atat timp cat nu ne intereseaza,nu ne loveste in mod direct, nici ca vrem sa privim in esenta! Pana si noi luam masti, eu unul recunosc, o iau atunci cand nu vreau sa sufar, omul dur, si indiferent, daca ai observat intr-un articol scris de mine! Si de ce asa?! Pentru ca dupa multe suturi in fund, te calmezi, si vrei altceva! Nu sa profite altii de tine, ci doar sa-ti fie bine! Iar adevarul....se pierde pe o scena numita viata! Moravuri?! Nu mai traim in secolul 18! Valori pierdute...! Un joc nebun, in care unii reusesc,altii buff....au doare! De ce? Pentru ca avem nevoie de o mica masca, si nu in sensul de a ne preface, sau a obtine anumite avantaje, ci doar a limita suferinta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa este. Alex, fiecare are nevoie de o masca, insa pentru a ne proteja, nu pentru a ne crea o cu totul alta identitate, pentru a parea ceea ce nu suntem. Atunci, suntem falsi, atunci nu mai suntem siguri de noi insine, ceea ce este ft grav. ma bucur ca tu ai expus o problema pe care eu o trecusem cu vederea

    RăspundețiȘtergere